Интер е наясно, че рискува да се окаже страна по съдебно дело, затова назначи личен треньор, който да работи с ненужните в състава Мауро Икарди и Раджа Наинголан. Дуото, което категорично не попада в сметките на наставника Антонио Конте, продължава да тренира отделно от останалите играчи.

Икарди търси анулиране на договора с Интер заради тормоз

И белгиецът, и аржентинецът бяха известени достатъчно ясно, че дните им като играчи на „нерадзурите” са към края си. По принцип е в разрез с правилата да се пречи на футболист да участва в тренировъчния процес, ако той е здрав и има валиден договор. В тази връзка Интер е провел консултация с адвокати и е намерил ново решение.

По време на тренировъчния лагер в Лугано целият тим работи съвместно при упражненията за фитнес, като Наинголан и Икарди биват изключени единствено от тактическите занимания. В тези мигове плътно до тях е бившият треньор на клубната младежка формация Даниеле Бернацани, който възлага задачи на двамата „отшелници”. Интересно е да се има предвид, че Бернацани всъщност в момента е директор на цялата младежка академия, а в момента малко или много играе ролята на „бавачка” на недоволните звезди.