Челси следи ситуацията с голмайстора на Байерн Мюнхен Хари Кейн. Според Football Insider, нападателят не е напълно щастлив в Германия и може да бъде изкушен от възможността да се завърне във Висшата лига. 30-годишният Кейн подписа с Байерн едва през лятото, след като беше привлечен за рекордните за баварците сума от 100 милиона евро от Тотнъм.

Всичко все още е в съвсем начален етап, но в Челси са запалени по тази идея. Смята се, че отборът на Маурисио Почетино е готов да извади същата сума, която Байерн плати за Кейн. Информацията гласи още, че на „Стамфорд Бридж“ са наясно, че отборът разполага с енергия и големи таланти, но не са щастливи от липсата на изявен голмайстор в атаката. Именно Кейн пък се вписва идеално в сметките на Челси с отличната си игра и превъзходство в наказателното поле.

Той е вкарал 29 гола и е направил осем асистенции в 30 мача във всички турнири за Байерн този сезон. Кейн спечели и три „Златни обувки“ в Англия и вкара 213 гола на Висшата лига за Тотнъм,  повечето от които дойдоха именно под ръководството на сегашния мениджър на Челси Почетино.

Завръщането в Англия би позволило на нападателя да преследва рекорда на Алън Шиърър от 260 гола във Висшата лига. Настоящият договор на Кейн с Байерн е до лятото на 2027-а година. Челси пък се намира в средата на таблицата, като Коул Палмър е техният водещ реализатор с 12 попадения.