Бъдещето на Лионел Меси продължава да бъде основна тема във водещите спортни издания по света. Последните информации обаче сочат, че 35-годишният аржентинец е пред сензационно завръщане в любимия си Барселона, въпреки че напусна испанския клуб през сълзи преди две години.

Сега журналистът Санти Ауна от Foot Mercato твърди, че приоритетът на световния шампион от Катар е да се завърне на „Камп Ноу“, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече в края на месец юни.

Срещите между бащата и агент на Меси – Хорхе, и президентът на каталунците - Жоан Лапорта, вече се състояха, а също така звездата на ПСЖ и треньора на испанците Шави Ернандес поддържат често контакт. Смята се, че Лапорта се е обадил на Меси и се е извинил за ситуацията с договора на аржентинеца, заради която той напусна в посока ПСЖ. 35-годишният играч е останал много доволен от извинението и е казал на президента, че мечтае да се върне на „Камп Ноу“.

Въпреки това основната пречка остава лошото финансово състояние на каталунския клуб. Ако Барселона иска да се събере отново с Меси, то трябва да продадат някои от настоящите си играчи, за да гарантират, че ще спазят тавана на заплатите в Ла Лига.

Освен това се съобщава, че ПСЖ не желае да изпълни желаната от Меси заплата в евенуталния му нов контракт. Той иска да получава заплата, подобна на Килиан Мбапе. На „Парк де Пренс“ смятат, че това може да е твърде много за футболист на тази възраст.