Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, получи огромен тласък в опита си да върне Лионел Меси през лятото. Le Parisien съобщава, че преговорите за нов договор между играча и ръководството на настоящия му клуб Пари Сен Жермен са напълно преустановени. През по-голямата част от сезона се очакваше Меси да поднови изтичащия си след края на сезона договор си с френския гранд.

Нещата обаче се промениха след края на Световното първенство в Катар, което беше спечелено от Аржентина с капитан Меси. Тогава Барселона се присъедини към надпреварата за неговия подпис, като президентът Жоан Лапорта и Шави Ернандес публично изразиха желанието си да върнат нападателя обратно на „Камп Ноу“.

БТА / BTA
47 снимки

На този етап няколко пъти беше съобщено, че Лео също има желание да играе отново за каталунците. Той всъщност мечтае за това и е готов на всичко, за да може това да стане факт. Семейството му също очаква с нетърпение да се завърне в Барселона.

На „Камп Ноу“ знаят, че привличането на Меси, или който и да е друг играч през лятото, няма да е лесна задача. Те са в затруднено финансово положение и в конфликт с Ла Лига, която не им позволи дори да регистрират новите договори на Гави, Роналд Араухо и Маркос Алонсо.

Журналистът Жерар Ромеро съобщи, че в края на месец март от Барселона са изпратили до Ла Лига своя план за евентуалното привличане на Меси като свободен агент през лятото. Както е известно, „блаугранас“ имат проблеми с регистрирането на своите нови попълнения през последните няколко трансферни прозореца заради затрудненията си със спазването на Финансовия феърплей и затова са се допитали до Ла Лига.

БГНЕС / BGNES
24 снимки

Оттам им отговорили, че не са съгласни с някои точки по плана, но клубът скоро ще им изпрати нов такъв. Все пак от футболната лига вярват, че Барса и Меси вече са постигнали споразумение. Междувременно, маркетинговият отдел на Барса вече работи върху материалите, свързани потенциалното завръщане на клубната легенда.

В същото време Барселона работи със солидни спонсори, за да финансира завръщането на аржентинеца, който е готов да намали заплатата си, за да се върне в любимия си клуб.