Анхел ди Мария може да се счита за сигурно ново попълнение на Барселона, твърди френското издание „Le Parisien“. Според информацията на изданието, към „Камп Ноу“ с Ди Мария ще тръгне и германският национал Юлиан Дракслер.

Пари Сен Жермен се нуждае от продажбата на няколко футболисти, за да спази правилата за финансов феърплей наложени от УЕФА. Именно заради това парижани са готови да се разделят с двамата футболисти. До този момент те единствено продадоха Блез Матюиди на Ювентус.

Барселона се очаква да плати общо за двамата играчи около 80 милиона евро. Ди Мария ще стане съотборник на Лионел Меси за сумата от около 30 милиона евро, докато трансферната цена на Дракслер ще възлиза на приблизително 40 милиона евро. В сделката между двата клуба ще има бонус система и крайната сума може да нарасне до 80 милиона евро.

Барса начерта резервен план

Смята се, че това е план „Б“ пред Барселона, който ще бъде активиран, ако каталунците не успеят в началото на следващата седмица да финализират привличането на Филипе Коутиньо от Ливърпул.

Връзката между Барса и ПСЖ се задълбочава

Освен това Барселона ще активира осовобождаващата клауза в договора на полузащитника Жан-Микаел Сери от Ница, която възлиза на 40 милиона евро. 

Изтекла клауза отваря вратите на Ди Мария към Барселона