Вратарят на Реал Сосиедад Херонимо Руи е отказал да премине в Манчестър Сити, въпреки че английският клуб държи 30% от правата му, разкрива „Mundo Deportivo“.

Аржентинският вратар отново е отказал офертата на Манчестър Сити, след като бе желан от „гражданите“ и през миналото лято.

Манчестър Сити може да откупи вратаря от Реал Сосиедад за сумата от 14 милиона евро.

25-годишният Руи отново обаче е отхвърлил възможността да заиграе в Премиършип и е решил да продължи кариерата си на „Аноета“.

Руи е провел разговор с ръководството на Реал Сосиедад и е обяснил, че единственото му желание е да продължи да играе за баските.

Освобождаващата клауза в договора на аржентинския страж с Реал Сосиедад възлиза на 40 милиона евро.

Херонимо Руи е аргументирал желанието си да остане на „Аноета“ и с предстоящото Световно първенство в Русия. Той иска да попадне в състава на Хорхе Сампаоли за големия турнир.

Херонимо Руи има договор с Реал Сосиедад до 2022 година.

След отказа на Руи, от Манчестър Сити са се насочили към Едерсон Мораеш от Бенфика.

Браво ще се бори за своето място в Манчестър Сити

Манчестър Сити може да се възползва от клаузата в договора с Реал Сосиедад и да откупи Херонимо Руи за сумата от 14 милиона евро до 30 юни 2018 година, след което тя ще престане да съществува.

Манчестър Сити продава Джо Харт по-евтино

Ако Манчестър Сити не откупи дотогава Руи, от Реал Сосиедад ще трябва да платят на английския клуб сумата за останалите 30%, което означава, че от 2019 до 2021 година баските ще трябва да изплащат по 10 милиона евро на година на „гражданите“, за да се сдобият със 100% от правата на вратаря.