Нападателят Душан Влахович може да премине в Арсенал през лятото, след като отказа да се присъедини към тима на Микел Артета миналия януари, за да подпише с Ювентус. Вместо него „артилеристите“ взеха Габриел Жезус от Манчестър Сити миналото лято, който впечатли с екипа на лондончани през този сезон, въпреки че около три месеца беше контузен, но все пак има основна роля за това Арсенал да е лидер в класирането на Висшата лига.

Междувременно Ювентус се изкачва в таблицата на Серия А и вече е на седма позиция, след като им бяха отнети 15 точки от актива им заради финансови измами. „Биаконерите“ гонят класиране в Шампионска лига, а също така продължават и в турнира Лига Европа, където на ¼-фналите ще срещне Спортинг Лисабон.

Сега Four Four Two твърди, че Влахович, който играе колебливо през кампанията, е готов да премине в Арсенал, ако лондончани спечелят титлата и Артета възобнови интереса си към нападателя. Испанският мениджър очевидно намери перфектната алтернатива на Влахович в лицието на Жесус, но се видя, че лондончани изпитваха трудности при отбелязването на голове, докато бразилецът беше контузен. Поради тази причина не е изключено „топчиите“ да потърсят нов нападател, особено с очакваното завръщане в ШЛ през новия сезон.

Арсенал беше сигурен, че ще подпише с Влахович миналото лято, след като Артета го определи като основна цел, но тогава сърбинът вярваше, че преминаването в Юве би било по-добро за неговата кариера. През този сезон той има 11 гола и четири асистенции във всички турнири.