Полузащитникът на Барселона Артуро Видал се нахвърли върху ръководството на клуба, заявявайки, че съставът на каталунците е бил твърде тънък през изминалия сезон, за да може да се разчита на някакви сериозни постижения. 

"Блаугранас" завърши сезона без нито един трофей, губейки с 2:8 срещу Байерн Мюнхен на четвъртфиналите на Шампионската лига. Това унизително поражение преля чашата и предизвика серия от сътресения, сред които и сериозните спекулации около бъдещето на суперзвездата Лионел Меси на "Камп Ноу". 

Самият Видал най-вероятно ще бъде сред напусналите тима през това трансферно лято. Чилийският халф не пропусна възможността да изтъкне, че Барселона е разполагал с твърде малко равностойни футболисти през кампания и че това недалновидно управление е довело до 3 години на пълен хаос в отбора. 

"Последните 3 години не са нещо, което клуб като Барселона заслужава. Най-добрият отбор в света не може да има само 13 професионални играчи. Меси е извънземен футболист, но той има нужда от подкрепа и силен отбор около себе си", започна Видал. 

"Никога не съм разбирал това да слагаш играч в листата на продаваемите. Звучи грозно. Ако играч иска да напусне или ти имаш желание да го продадеш, то намери отбор, но не го разгласявай по този начин. Всеки заслужава уважение", завърши гневният халф.