Нападателят на Челси Тимо Вернер е недоволен от своето положение в отбора. Ако ситуацията не се промени, германецът ще поиска трансфер през лятото на 2022 година, съобщава „The Telegraph“.

Вернер е останал изключително разочарован от факта, че не намери място в състава на „сините“ срещу Ювентус. Томас Тухел използва всичките си пет смени, но Вернер остана на резервната скамейка. Титуляр в атаката този сезон е Ромелу Лукаку.

Вернер стана играч на Челси през юли 2020 година. Лондончани платиха за него 53 милиона евро на РБ Лайпциг. През миналия сезон той реализира 12 гола и 15 асистенции.

Изданието посочва още, че германският нападател може да стане част  от сложна тройка въртележка. С оглед очакваното преминаване на Килиан Мбапе в Реал Мадрид може да подтикне Пари Сен Жермен да подпише със звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски като заместник на французина.

В същото време пък „баварците“ са определили Вернер като потенциален заместник на поляка, ако в крайна сметка си тръгне от „Алианц Арена“.