Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер за пореден път в последните седмици уточни, че няма оферти за голямата звезда на отбора Алексис Санчес.

Очаква се в дните до затварянето на януарския трансферен прозорец в офисите на „топчиите” да постъпи конкретна оферта от Манчестър Сити. „Гражданите” искаха Алексис още през лятото, като тогава сделката пропадна в последния момент.

Сити май ще се принуди да плати за Санчес

Сега до края на договора на Санчес с Арсенал остават само 6 месеца и лондончани няма да имат друга възможност да вземат пари за чилийския национал. Очаква се Сити да предложи 20 милиона паунда за 29-годишния играч, докато „артилеристите” настояват поне за 30 милиона.

„Аз не очаквам нищо. Фокусиран съм върху утрешния мач (срещу Челси в полуфиналите за Купата на лигата – б.р.)”, коментира Венгер.

„Когато има някакви прошения, тогава даваш отговор. Към момента нещата са доста тихи.”

Санчес отклони предложението на ПСЖ

„Нямам какво да добавя към онова, което вече съм казал. Най-важното е да бъдем професионалисти, да играем на ниво без значение на обстоятелствата.”

„По тази причина вярвам, че няма да видя голяма разлика нито в неговото представяне, нито в това на отбора. Част от нашата работа е да се справяме в такива ситуации.”

„Още не съм решил дали Алексис ще играе срещу Челси. Решението ще направя днес  или утре сутрин. Той обаче попада в сметките ми”, коментира още Венгер.