Реал Мадрид не възнамерява да пусне младото си ново попълнение Винисиус Жуниор под наем за втория полусезон.

18-годишният футболист пристигна на „Сантиаго Бернабеу” от Фламенго през това лято, като за подписа му бяха платени 40 милиона евро. Това реално го превърна в най-скъпата покупка на „белия балет” преди сезон 2018/2019, а феновете не бяха много доволни, когато талантът първоначално беше изпратен в третия тим.

Бразилецът все пак постепенно намери път до първия отбор на Реал, а съвсем наскоро го гледахме в действие при конфузната загуба 0:3 от ЦСКА Москва в Шампионската лига. Първият си гол в официален мач за „кралете” той вкара по-рано този месец срещу скромния Мелия в Купата на Испания.

Бившият футболист на Реал – Роналдо, който вече е собственик на елитния Валядолид, призна, че е обсъдил с президента на „лос бланкос” Флорентино Перес възможността да вземе сънародника си като преотстъпен. Мадридското издание „Марка” твърди, че босът на Реал е бил категоричен в отговора си и няма никакво намерение да отдава под наем таланта.

Винисиус Жуниор попадна в състава, с който Реал Мадрид отпътува за участие в Световното клубно първенство, което ще се проведе в Абу Даби.