Футболистът на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек e отхвърлил възможност да се присъедини към Нюкасъл под наем до края на сезона. „Telegraph“ разкрива, че „свраките“ са се обърнали към халфа чрез посредник, но той е отхвърлил предложението въпреки сериозния интерес от страна на борещия се за оцеляването във Висшата лига тим, поради опасната им позиция в класирането.

„На Нюкасъл е било заявено че бившата звезда на Аякс не желае да се присъедини към тях, както стоят нещата“, твърди журналистът на изданието Люк Едуардс.

„Това отчасти се дължи на факта, че Манчестър Юнайтед не иска губи играчи от първия си отбор по средата на сезона, но и защото играчът няма да желание  да премине временно на „Сейнт Джеймс Парк“. Нюкасъл може да се обърне по-късно отново към нидерландеца, но те имат по-належащи нужди в момента с двама защитници, търсени тази седмица“, добави Едуардс.

Ван де Беек така и не успява да намери място в състава на „червените дяволи“ след трансфера си от Аякс през лятото на 2020 година. Той беше пренебрегван както от бившия мениджър Оле Гунар Солскяер, така и от настоящия наставник Ралф Рангник.

Германецът даде на Ван де Беек 20 минути срещу Астън Вила във ФА Къп миналия понеделник и похвали представянето му, намеквайки, че може би е направил достатъчно, за да си спечели стартово място, но 24-годишният играч беше оставен на скамейката в събота отново срещу бирмингамци, като се появи само в последните две минути на мача.