Новият треньор на Барселона Шави Ернандес е отказал възможността да привлече халфа на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек през зимния трансферен прозорец. В последните дни се заговори за интерес от страна на „каталунците“ към 24-годишния нидерландец, но Шави е преценил, че разполага с достатъчно футболисти в тази зона на терена и няма нужда и от още един полузащитник, твърди „Sport“.

Ван де Беек така и не можа да се наложи в състава на „червените дяволи“ след трансфера си от Аякс през 2020 година. Той почти не получаваше шансове за изява от началото на сезона при Оле Гунар Солскяер. Халфът се появи като смяна в мача с Уотфорд (1:4) и отбеляза почетния гол за Юнайтед, с което показа, че може би заслужава да получи нов шанс да се докаже на „Олд Трафорд“, особено след уволнението на Солскяер.

30 снимки

На този етап обаче бъдещето на нидерландеца остава несигурно, като до голяма степен ще зависи от новия мениджър на „червените дяволи“, който ще има последната дума за евентуален негов трансфер. Интерес към него не липсва, така че при добра оферта, поне засега, е по-вероятно той да си тръгне от „Олд Трафорд“.

Откакто играе за Юнайтед нидерландецът има 42 мача и 2 гола на сметката си. В голяма част от тези срещи той влиза най-често като резерва.