Наставникът на Барселона Ернесто Валверде сподели, че клубът е много щастлив, че подписа договор с полузащитника Артуро Видал.

Грандът на Испания обяви в петък вечерта, че е постигнал договорка с Байерн Мюнхен за 31-годишния футболист, който ще премине на „Камп Ноу” за 32 милиона евро.

„Той е играч, който ще ни даде много енергия в средата на терена. Има много сериозен опит зад гърба си, а това може да се види в мачовете, в които е изиграл досега. Агресивен е и вярвам, че ще се справи много добре при нас. Той е подобен профил на Паулиньо, а се нуждаем от точно такъв тип играч”, сподели треньорът на Барселона

„Разбирам мненията, че той не е добре подготвен за стила на игра на Барселона и ги приемам. Миналата година имаше същите мнения, когато подписахме с Паулиньо, но той после опроверга критиците и игра много добре за нас. В ДНК-то на Барса е заложено играчите да са най-добрите и щом облекат фланелката на отбора, то те се раздават до краен предел”, продължи с похвалите Валверде.

Артуро Видал е четвъртото ново попълнение на Барселона през това лято, след като каталунският гранд подписа с Малком, Клеман Ленгле и халфът Артур.

„Надявам се да ни помогне много в Шампионската лига във важните моменти”, завърши наставникът Ернесто Валверде.