Нидерландският национал Джорджинио Вайналдум не потвърди дали е водил разговори с Барселона за евентуален негов трансфер от английския шампион Ливърпул. Джини стори това на пресконференция на националния отбор на Нидерландия.

„Има много спекулации, а в този момент не мога да кажа нищо”, отбеляза халфът на въпрос, свързан с бъдещето му във футбола. 29-годишният нидерландец отговори по същия начин на въпрос дали той може да бъде основна част в отбора на каталунците през идния сезон. „Мисля, че искахте да кажете дали мога да съм основен футболист за националния отбор. Ако ме попитате за Нидерландия, ще ви отговоря”, заяви с усмивка Вайналдум.

Нидерландската преса потвърди, че халфът е водил разговори с Барселона с изричното позволение на настоящия му клуб – Ливърпул. „Лос кулес” е склонен да даде между 15 и 20 милиона евро за играча, твърди “De Telegraaf”.

Вайналдум има контракт с Ливърпул до лятото на 2021-а година, но Барса иска да го закупи още сега и да не чака да го взима без пари догодина.