Арсенал все още не е обявил официално трансфера на капитана на Уест Хем – Деклан Райс. Именно по тази причина раздразнението в ръководството на „чуковете“ нараства сериозно. Шефовете на лондончани са бесни, тъй като двата клуба се споразумяха за рекордна сделка на стойност 105 милиона паунда, която ще направи английския национал най-скъпия британски футболист в историята.

Той дори вече премина медицински прегледи, но официалното му представяне с екипа на „артилеристите” се бави, тъй като адвокатите на тима „топчиите” все още преглеждат документацията и не са дали зелена светлина за завършване на трансфера, пишe The Sun. В момента 27-годишният Райс тренира сам в Португалия, докато чака успешното приключване на сделката.

Това обаче забавя и плановете на Уест Хем за подсилване и използване на сериозна част от парите на пазара. Ръководството на „чуковете“ са набелязали няколко играчи за заместници на своя полузащитник, но искат да се подсилят и в други зони. За средата на терена се споменават имената на Денис Закария от Ювентус, Джеймс Уорд-Праус от Саутхамптън и Скот МакТоминей от Манчестър Юнайтед.

Арсенал пък вече купи Кай Хаверц от Челси, но сега се изчаква окончтелно приключване на преминаването на Райс и Юриен Тимбер от Аякс, като надеждата е това да стане до неделя, когато тимът на Микел Артета заминава на турне в САЩ.