Директорът на Рома Мончи сподели, че спортният шеф в Ювентус Фабио Паратичи е затрил лист с трансфери, който граничи с „фантастиката”.

Неделната сутрин вестник Il Tempo публикува забравен лист от Фабио Паратичи в милански ресторант, който има записани трансферните цели на „бианконерите”.

На него са описани и трансферните суми, които биха стрували футболистите – Мерих Демирал (7 млн. евро). Вторият е Матиа Дзенаро, оценяван на 3 млн. евро. С него вече дори са водени преговори. За Сандро Тонали са заложени 20 милиона, а за Федерико Киеза – 50 млн. евро.

Изказването идва, след като в листа фигурира името и на халфа на Рома – Николо Дзаниоло. Халфът се представлява повече от солидно за „римските вълци” след трансфера му от Интер през лятото, а явно шампионът на Италия се е ориентирал към него.

„О, този лист е пълен с фантасмагории”, сподели Мончи, усмивайки се пред Sky Sport Italia.

„Шегата настрана, но не съм мислил колко струва Дзаниоло. Той е играч на Рома и сме фокусирани върху неговото израстване. Изиграл е едва 15 мача за нас и се надяваме да голям футболист. Спокойни сме от интереса около него”, заяви спортният директор на Рома.