Отборът на Рен ще направи всичко възможно, за да запази своя юноша Едуардо Камавинга далеч от примамката на Реал Мадрид, тъй като се стремят да използват 17-годишната си сензация в Шампионската лига догодина.

„Планът за Едуардо Камавинга е да продължи с развитието си тук в Рен и да постигне велики неща, които се очакват от него през следващия сезон“, това каза президентът на френския клуб Никола Холвец в интервю за „RTL“.

Собственикът на клуба Франсоа Пино също даде да се разбере, че играчът, който е има договор с Рен до 2022 година, няма да обърне внимание а интереса от страна на Реал Мадрид, въпреки вече установените контакти между испанския гранд и представителя на играча.

„Нашият приоритет е да запазим отбора непокътнат, тъй като те вече са показали каква талантлива група са. Трябва да сме умни на трансферния пазар. Нашата цел е да прогресираме в Шампионската лига“, обяви Пино.

Треньорът на първия отбор Жулиен Стефан също коментира темата за Камавинга.

„Бих го посъветвал да остане с Рен още един сезон, тъй като този клуб е идеален за неговото развитие и вярвам, че все още има няколко стъпки, които трябва да извърви, преди да направи скока към голям европейски клуб“.