В последните седмици усилено се заговори за евентуалното завръщане на суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо в Реал Мадрид.

От местния всекидневник „Marca“ обаче са категорични, че плановете на „лос бланкос“ са с.доста по-различни. Ръководството няма никакво намерение да връща 36-годишния нападател, като вместо това приоритет му е подсилването с млади играчи, които да започната новата ера в отбора, подобна на тази на португалеца по време на периода му на „Сантиаго Бернабеу“.

Междувременно, изданието твърди, че преотстъпеният в Тотнъм Гарет Бейл определено не влиза в плановете на наставника Зинедин Зидан за следващия сезон. Преди няколко дни уелсецът изрази надежда, че през лятото ще се върне в Мадрид за новата кампания, но клубът отново ще му търси друг тим, за да се освободи от заплатата му от 30 млн. евро в последната година от договора му.

Както е известно, двете големи трансферни цели на Реал са 22-годишният Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен и 20-годишният Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, които са считани за бъдещите наследници на Роналдо и Лионел Меси.

„Marca“ пише, че преговорите за подновяването на договора на Мбапе с ПСЖ не вървят особено добре, така че френският клуб може да бъде принуден да продаде нападателя това лято, вместо да рискува да го изгуби без пари, когато договорът му приключи през 2022 година. Интерес към световния шампион има и от страна на английския шампион Ливърпул.

Ситуацията с Халанд също не изглежда много ясна, макар че президентът на „белите“ Флорентино Перес има добри отношения с ръководството на Борусия Дортмунд. Тези контакти може да гарантират, че Реал Мадрид ще бъде информиран за събитията около норвежеца, към когото има интерес от страна на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Барселона, Байерн Мюнхен и Ювентус.