По какъв път ще тръгне Нюкасъл ще разберем скоро. Отборът ще направи всичко възможно да запази мястото си във Висшата лига, а дали Еди Хау е точният човек за „свраките“, ще е необходимо време, за да си отговорим на този въпрос. Мениджърът пристига с ясни намерения и позитивна наглас  за работа и твърдо вярващ в спасението на „джордитата“.

Новият мениджър  е концентриран само върху настоящето и не мисли за предстоящите трансфери през януарския трансферен прозорец. Покупки през зимата наистина ще има, нови попълнения, които феновете очакват с нетърпение, но Хау предпочита спокойно да изчака месец януари без да прибързва с каквито и да е големи слова по темата.

„Не желая да говоря за трансфери. Януари е доста далеч във времето, а ние имаме прекалено много работа. Постоянно чета, че Нюкасъл има интерес към някого, а тези имена обикновено са доста сериозни и класни футболисти. Преди да мислим за пазаруване е важно да свършим нашите задължения. Толкова мачове ще изиграем  до 1-и януари, че човек не може да знае  в каква ситуация ще сме тогава. Ясно е, че трябват нови футболисти, но всичко с времето си“, каза бившият наставник на Борнемут.