Всеизвестен факт е, че Ливърпул иска да продължи подсилването си в средата на терена. Съвсем наскоро „червените“ от Англия финализираха трансфера на Алексис Мак Алистър от Брайтън, но сега на дневен ред е халфът на Ница – Кефрен Тюрам. Френският полузащитник е под радара на мърсисайдци от известно време и се очаква през новия сезон да се присъедини към отбора, воден от Юрген Клоп.

Именно затова той е считан за потенциален следващ трансфер на „Анфийлд“ през следващите дни, а според пресата във Великобритания Ливърпул „очаква да завърши сделката“ съвсем скоро.

Според Football Insider пък клубът е близо да се договор с френските си колеги, а Тюрам е дал съгласието си да премине на Острова, след което да оформи пълния си трансфер. Нюкасъл Юнайтед също имаше интерес към футболиста, но самият Тюрам е изразил желанието си да играе при „червените“, където играе друг близък негов приятел – Ибрахима Конате.

Тюрам е халф с предпочитан десен крак и може да играе на позицията на номер „8“, както и в по-дефанзивна роля. Също така обаче офанзивните му действия не са му чужди и играчът се отличава със солидния си дрибъл с топка в крака. Сега Тюрам има ангажименти към младежката формация на "петлите", която играе на Европейското първенство до 21 години в Румъния.