Английският шампион Ливърпул си хареса пореден защитник, с който да запълни празнината оставена от Вържил ван Дайк и Джо Гомес, които са дълготрайно контузени. „Asromalive.it“ твърди, че бранителят на Рома Рожер Ибанйес е попаднал в полезрението на мениджъра на „мърсисайдци“ Юрген Клоп.

22-годишният бразилец, който дойде на „Олимпико“ от Аталанта през януари, след като записа само два мача за „бергамаските“, прави много добро впечатление в последно време. Той дебютира за „вълците“ след прекъсването заради пандемията и вече се превърна в неизменен титуляр в защитата на Рома.

Твърди се, че Пари Сен Жермен, Лестър и Тотнъм също се интересуват от Ибанйес. Смята се, че Рома ще иска за бразилеца между 35 и 40 милиона евро, като интересното е, че „вълците“ все още трябва да изплатят около 8 милиона евро на Аталанта за бранителя.

Според споразумението между двата отбора това трябва да се случи през юни. Това е задължителна опция за откупуването на Ибанйес. Аталанта трябва да получи и 10% от евентуалната бъдеща продажба на бранителя, който има договор с Рома до лятото на 2024 година.