Мениджърът на Лестър Крейг Шекспир се видя длъжен да коментира слуховете около звездата Рияд Марез, който поиска официално да бъде продаден. Въпреки че почти всички италиански медии следят преговорите между Рома и „лисиците”, Шекспир бе категоричен, че в клубните офиси оферта за алжирския футболист не е постъпвала.

Рома не се бави, сложи втора оферта за Марез на масата

Бъдещето на 26-годишния играч остава мъгляво, защото формата му през миналия сезон спадна драстично в сравнение с тази, която демонстрираше при сензационно спечелената титла на „Висшата лига” през 2015/2016. Още след края на шампионския сезон Марез обмисляше напускане, но реши да остане заради участието в Шампионската лига.

През миналата кампания Лестър завърши на 12-о място и техничарят реши, че е време да по-голямо предизвикателство, подавайки молба за трансфер и изразявайки го публично.

Марез се разбра с Рома, но Лестър още се дърпа

„Мисля, че Рияд изказа своята позиция много ясно”, коментира Шекспир. „Моята също е простичка: докато той е тук и докато нямаме никакви оферти, тъй като официално такива не са постъпвали, всичко си остава спекулации, а той трябва да бъде отдаден на футболния клуб.”

„Длъжен съм да кажа, че в двете седмици, откакто тренира с нас, той е изцяло отдаден и се раздаваше. Това е.”

„Считам разделите за неизбежни във всеки клуб, но докато няма конкретна оферта за даден играч, няма нужда да се взима решение. Искаме Рияд да остане, аз като мениджър на отбора се надявам да го задържим, но той се изрази ясно. Докато е при нас, ще искам пълно себераздаване”, добави Шекспир.