Отборът на Ливърпул тепърва ще започва преговори с РБ Лайпциг за евентуалния трансфер на Тимо Вернер. Мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп е определил нападателя като една от ключовите си цели за лятото и според информациите той е искал да се срещне лично с него, за да го убеди да подпише с "червените" преди още трансферният прозорец да бъде отворен. Пандемията от коронавирус в момента прави невъзможно това Клоп да седне лице в лице с Вернер, но изпълнителният директор на РБ Лайпциг Оливер Минцлаф отрече да е имало искане за среща.

Той настоява, че нито Клоп, нито босът на Байерн Карл-Хайнц Румениге са питали за Вернер.

„Нито Юрген Клоп, нито Карл-Хайнц Румениги са се свързали с мен“, сподели той.

„Щастливи сме, че успяхме да удължим договора му до 2023 година. Той изигра много силен първи полусезон, но не беше единствената причина да сме първи преди зимната пауза заради неговите 18 гола. Ние също така вярваме, че все още сме много добър отбор за Тимо Вернер, в който той може да се развие“, каза още директорът на „червените бикове“.

 Според информациите Вернер има клауза за освобождаване на стойност 50 милиона паунда в своя договор и се смята, че има желание да премине във Висшата лига, където Манчестър Юнайтед и Челси също имат интерес към него.