Защитникът на Виляреал Пау Торес е поредният футболист, който е набелязан от шефовете на Ювентус като вариант за заместник на Матайс де Лихт. 22-годишният нидерландец отказа да подпише нов договор и поиска трансфер, като е близо до преминаване в Байерн Мюнхен.

Затова торинци не губят време и вече работят по намирането на негов заместник, а испанският национал е сред вариантите за това, пише "Калчомеркато".

За момента все още интересът на Ювентус към Торес е в съвсем начална фаза и не са водени никакви преговори по въпроса. Името на испанеца обаче все по-често се появява в кулоарите на клуба и не е изключено в даден момент да бъде отправена и конкретна оферта.

Пау Торес има договор с Виляреал до 2024 година, но към момента не е със статут на непродаваем. "Жълтата подводница" е склонна да се раздели с него при оферта от порядъка на 50 милиона евро. В Ювентус са хвърлили око на бранителя още от мачовете между двата тима в Шампионската лига през миналия сезон, когато испанците отстраниха "Старата госпожа" на 1/8-финала.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри предпочиташе Калиду Кулибали за заместник на Де Лихт, но сенегалецът бе договорен от Челси. Торинци имат набелязани и още няколко играчи за подсилване на защитата, като сред спряганите имена са Беноа Бадиашил от Монако, Преснел Кимпембе от Пари Сен Жермен и Габриел Магаляеш от Арсенал.