В отбора на Манчестър Юнайтед остават уверени, че може да привлече своите основни цели за лятото, дори ако не успеят да се класират за Шампионската лига. Тимът на Ралф Рангник спечели последните си два мача срещу Брайтън и Лийдс, като по този начин отвори разлика от четири точки между себе си и петия Уест Хем. Но Арсенал, Уулвърхемптън и Тотнъм също гонят четвъртото място, което в момента се заема именно от „червените дяволи“.

Търсенето на нов мениджър вече в ход, като Маурисио Почетино и Ерик тен Хаг са сред основите кандидатите, а те със сигурност ще искат да подсилят евентуалния си нов състав с класни играчи.

„ESPN“ сега съобщава, че в клуба са уверени, че може да си осигурят играчите, които искат, дори и да попаднат в Лига Европа. Сред имената, които се спрягат за „Олд Трафорд“ са нападателя на Тотнъм Хари Кейн и полузащитника на Уест Хем Деклан Райс. И двамата неведнъж обаче са заявявали, че искат да играят в Шампионската лига.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

„ESPN“ цитира свои източници, близки до Юнайтед, които дават пример с Пол Погба, който пристигна в тима за рекодните за клуба 89 милиона паунда през 2016 година, въпреки че „червените дяволи“ участваха именно в Лига Европа, който те спечелиха след това.

Очаква се обаче, който и да бъде новият мениджър, то той ще бъде подкрепен финансово на трансферния пазар, тъй като Юнайтед ще продължи отново възраждането си към върха на таблицата във Висшата лига заедно с отборите на Манчестър Сити, Ливърпул и Челси.

В идеалния случай на „Олд Трафорд“ иска новият им треньор да стане ясен преди началото на предсезонната подготовка, за да има максимално време за тренировки пред началото на новия сезон, който ще бъде прекъснат заради Световното първенство в Катар през ноември и декември.

Новият мениджър също ще трябва да вземе бързи решения за това кои играчи, чиито договори изтичат това лято или следващото, да останат в клуба. Такива са Кристиано Роналдо, Люк Шоу, Маркъс Рашфорд, Фред и Давид де Хеа, които имат контракти до края на следващия сезон.