Отборът на Челси е много близо до договорка с Интер относно трансфера на нападателя Ромелу Лукаку. „Sky Sports Italia“ твърди, че „сините“ са предложили 97,5 милиона паунда (115 милиона евро), като очакват офертата да бъде приета от „нерадзурите“.

Информацията гласи, че клубовете работят по последните детайли около сделката, която няма да включва играчи на Челси, които да преминат на „Джузепе Меаца“.

Лондончани вече отправиха две оферти за белгийския национал, втората от които беше на стойност 85 милиона паунда (100 милиона евро) плюс левия бек Маркос Алонсо. Тя обаче беше отхвърлена.

28-годишният Лукаку напусна Челси през 2014 година, след като направи само 15 участия за тима от „Стамфорд Бридж“ след пристигането си от Андерлехт през 2011 година. Той обаче се доказа като един от най-добрите нападатели в Европа, след като вкара 87 гола в 166 мача за Евертън между 2014 и 2017 година, а след  тона реализира 42 гола в 96 мача за двете си години в Манчестър Юнайтед, преди да подпише с Интер през 2019 година.

Той вкара 24 гола в Серия А през миналия сезон, като помогна на Интер да спечели първото си Скудето от 11 години насам, а в същото време „нерадзурите“ сложиха край на деветгодишното господство на Ювентус като италиански първенци.

Интер трябва да намали разходите си за заплати това лято. От клуба вече си тръгна наставникът Антонио Конте на фона на опасенията относно плановете за намаляване на бюджета.

Челси пък има силното желание да подпише с нов централен нападател, като Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд е друго име, от което „сините“ се интересуват.