Нападателят Жоао Феликс няма да играе повече за Атлетико Мадрид. Тази новина обаче ще се хареса на Челси, който има желание да привлече да постоянно 23-годишния португалски национал. Феликс се присъедини към „сините“ под наем през януари до края на сезона.

Нападателят впечатли за краткото си време в клуба, отбелязвайки гол при равенството 1:1 срещу Уест Хем миналия месец. Самият Феликс наскоро намекна, че иска да остане на „Стамфорд Бридж“, когато наемът му изтече в края на кампанията.

44 снимки

А шансовете му да се присъедини към Челси за постоянно се увеличават, след като съотборниците му в Атлетико не го желаят обратно на „Уанда Метрополитано“. Твърди се, че Феликс, който подписа с Атлетико от Бенфика през 2019-а година за 126 милиона евро, поддържа контакт само с двама играчи от мадридския клуб. Отношенията му с треньора Диего Симеоне също се разпаднаха сериозно в последните месеци.

„Ясно е, че Жоао Феликс върви в едната посока, а Атлетико Мадрид – в другата. В момента той все още е в контакт с двама играчи от Атлетико Мадрид. Рейнилдо, който пристигна преди малко повече от година, и Серхио Регилон са тези, с които е най-близък. С останалите няма никакви отношения. Причината е, че им е писнало от него. Мислят, че той гледа само за себе си и гони своите цели. Нещата, които направи, навредиха на отбора“, заяви журналистът Мигел Мартин Талавера пред AS.

Челси има само две победи в последните си 15 мача от Висшата лига, което постави под огромно напрежение мениджъра Греъм Потър. Лондончани в момента са десети в класирането, на 14 точки от зона Шампионска лига.