Испанският шампион Реал Мадрид вече се подготвя със заместника на Серхио Рамос, в случай че тимът не успее да убеди капитана си да подпише нов договорt. Контрактът на андалусиеца изчита на 30 юни и се смята, че исканата заплата и продължителността на новия договор са проблемът при преговорите.

„Diario Sport“ излезе с информация относно евентуалните заместници на Рамос на „Сантиаго Бернабеу“. Две от водещите имена в списъка включват Ерик Гарсия от Манчестър Сити и Пау Торес на Виляреал, като третият вариант е Дейвид Алаба от Байерн Мюнхен.

Пред самия Рамос също има възможности – да остане в Мадрид или да отиде в Пари Сен Жермен като свободен агент.

Гарсия и Торес са двете добри алтернативи. Те отговарят на профила, който Реал Мадрид търси, като те са млади и качествени футболисти, които вече имат и опит на национално ниво- Смята се, че Торес е първият избор, като клаузата му за откупуване е в размер на 50 милиона евро, но от Реал вярват, че пазарната му стойност е не повече от 30 милиона евро.

Гарсия е другият вариант, но там роля може да изиграе и бившият му клуб Барселона, който също проявява амбиции да си го върне. Пазарната му стойност обаче е по-ниска от Торес, като каталунецът се очаква да бъде на разположение между 20 и 23 милиона евро. Още повече, че договорът му с тима на „гражданите“ изтича през идното лятото.

Алаба също е в списъка, тъй като договорът му също трябва да изтече в края на сезона, но се твърди, че финансовите му изисквания са твърде високи. Интерес към него има от страна на Ливърпул, Манчестър Сити и Ювентус.