Медиите в Испания твърдят, че отборът на Ювентус ще се опита да отмъкне Луис Суарес като свободен агент от Барселона. Смята се, че на нападателят е било казано в кратко телефонно обаждане от новия треньор Роналд Коман, че той не е част от плановете му и е свободен да си търси нов отбор.

Имайки предвид факта, че договорът му изтича другото лято и голямата му заплата, от Барселона вече водят преговори за прекратяването на контракта му по взаимно съгласие. Това ще позволи на 33-годишния уругваец да си намери нов клуб като свободен агент, а Юве са един от малкото тимове, които могат да си позволят заплатата му.

„Бианконерите“ са в търсене на нов централен нападател, след като Гонсало Игуаин ще си тръгне от „Алианц Стейдиъм“, и би било интригуващо да съберат заедно Суарес с Кристиано Роналдо след многобройните им битки в Ла Лига с екипите на Реал и Барса.

Суарес би се събрал и с Джорджо Киелини, когото нападателят ухапа по рамото по време на мач от Световното първенство в Бразилия през 2014 година.

Друг кандидат за поста на нападател в тима на Андреа Пирло е капитанът на Рома Един Джеко.