Племейкърът на Ливърпул Филипе Коутиньо трябва да се счита за ново попълнение на Барселона, поне така твърди каталунското издание „Спорт”. Според медията „блаугранас” са удовлетворили в пълен размер цената, която англичаните са поставили на своята звезда.

Застой: Ливърпул отказа да преговаря с Барса за Коутиньо

Информацията е доста любопитна, тъй като по същото време на Острова се твърди, че мърсисадйци категорично отказват да водят преговори за продажбата на 25-годишния играч. „Спорт” обаче настоява, че сделката на практика е сключена, след като Барса е дал съгласие да изплати исканите от Ливърпул 133 милиона паунда. Ако това е вярно, то Коутиньо ще бъде най-крупната продажба в цялата история на „червените”.

В същото време подобна трансферна сума би го направила и втория най-скъп трансфер на Барселона. Пред него ще бъде само Усман Дембеле, за когото каталунците платиха 135,5 милиона паунда на Борусия Дортмунд през отминалото лято.

Нова версия: Сделката се пече, хората на Коутиньо са в Барселона

През лятото Барселона изпрати цели три оферти за Коутиньо, а Ливърпул отхвърли всяка една от тях. За последната се знаеше, че е в размер на 114 милиона паунда.