В отбора на Байерн Мюнхен проявяват интерес към суперзвездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, гръмна „Bild“. Според информацията „баварците“ вече са се свързали с агента на 21-годишния нападател Мино Райола, за да потвърдят интереса си и да разберат наличността му.

От Байерн също така са прекратили преговорите за удължаване на договора на нападателя Роберт Левандовски и агента му Пини Захави, което е индикация, че шампионите вече се подготвят за живота си без полския стралец.

Лева е на 33 години, което накланя везните в полза на по-младия му конкурент. Преди време от Байерн обявиха, че няма де опитват да привличат Халанд, но изглежда, че нещата може и да се обърнат.

Норвежецът има клауза за откупуване на стойност от около 75 милиона евро, която става активна през идното лято и се очаква да се разрази истинска трансферна буря за него. Отбори като Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул и Пари Сен Жермен имат желание да привлекат 21-годишня Халанд.  

В последните години Байерн често си позволява да отмъква звездите на своя най-голям конкурент в Германия. Играчи като Матс Хумелс, Марио Гьоце и именно Левандовски са сред футболистите, които смениха Борусия с баварския гранд.