Сагата около бъдещето на голямата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд продължава. След като Михаел Цорк обяви, че норвежецът няма да напуска през лятото, сега още един от ръководителите на „жълто-черните“ даде да се разбере, че клубът няма намерение да продава нападателя.

Спортният директор Себастиан Кел заяви, че норвежкият национал ще остане в тима, независимо от желанието на неговия агент Мино Райола да го трансферира в някой от най-големите отбори в Европат.

„Халанд ще играе за Борусия през следващия сезон. Той също го знае и е съгласен. Виждам го всеки ден и мога да кажа, че Ерлинг е напълно отдаден на клуба“, обяви Кел.

„Познаваме Райола и изказванията му не ме изненадват. Не сме наивни. Притежаваме един от най-актуалните футболисти в света и слуховете няма да спрат. Твърдя обаче, че Халанд остава в Борусия“, каза още шефът на Дортмунд.

Райола и бащата на Халанд вече проведоха преговори с Реал Мадрид, Барселона и няколко от грандовете от Висшата лига. Договорът на нападателя с Борусия е до 2024 година, като той има клауза за откупуване от 75 милиона евро, която обаче ще стане активна след края на следващия сезон.

 През настоящия сезон той има 25 гола и 7 асистенции в Бундеслигата. Преди време се появиха информации, че от Борусия са му поставили цена от 180 милиона евро, ако някой иска да го купи това лято.