Отборът на Челси се опасява, че Мейсън Маунт може да бъде изкушен от Ливърпул или Манчестър Сити, които са готови да се възползват от неяснотата със собствеността на клуба. 23-годишният английски национал е един от най-ниско платените играчи на „сините“ с около 70 000 британски лири на седмица.

На Маунт му остават само две години от настоящия му договор, но наложените санкции пречат на клуба да му предложи нов контракт. „Sun“ твърди, че Ливърпул и Сити следят отблизо ситуацията в тима и Маунт може да бъде изкушен с по-доходоносен договор.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Наскоро мениджърът на „червените“ Юрген Клоп публично изрази възхищението си от халфа на „Трите лъва“, а Хосеп Гуардиола също е почитател на полузащитника.

Челси планираше да започне преговори с Маунт за нов дългосрочен договор преди бившият собственик Роман Абрамович да бъде засегнат от правителствени санкции заради руската инвазия в Украйна.

Смята се обаче, че нито Ливърпул, нито Сити вероятно ще бъдат в състояние да отправят оферта за него това лято. Това обаче може да се промени, ако Маунт започне новия сезон без да е близо до нов договор, допълва информацията.