В отбора на Борусия Дортмунд са нетърпеливи за бъдещето на своята звезда Ерлинг Халанд, пише „Bild“. Наскоро агентът на норвежеца Мино Райола направи публични коментари за потенциалните бъдещи отбори на нападателя.

С нападателя са свързвани редица топ тимове, сред които Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен. Халанд има договор с Борусия до 30 юни 2024 година и се твърди, че той има клауза в неговия контракт, която ще позволи откупуването му през следващото лято за около 75 милиона евро.

„Вестфалци“ обаче не искат да продават Халанд, тъй като желанието на клуба е да го задържи поне за още една година. Норвежецът обаче отказва да отговори дали е склонен на такъв вариант.

Германското издание допълва, че именно поради тази причина от клуба са поставили краен срок на Халанд, в който той трябва да разкрие пред ръководството своите планове за следващия сезон. Информацията гласи още, че упоменатият срок е края на месец февруари догодина.

По този начин от Борусия ще има време да реагират и до лятото да му намери подходящ заместник. Иначе, днес се навършват точно две години, откакто „жълто-черните“ привлякоха Халанд от РБ Залцбург. Той се доказа един от най-добрите млади голмайстори, след като в 75 мача за Борусия има реализирани невероятните 76 попадения.