Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг може да замени Серхио Агуеро в Барселона, след като във вторник на габонеца му беше отнета капитанската лента в тима, пише „Mirror“. Решението дойде в резултат от последното дисциплинарно нарушение на 32-годишния нападател през миналата седмица. Обамеянг също така няма да играе при домакинството на „артилеристите“ утре вечер срещу Уест Хем от 17-ия кръг на Висшата лига.

В същото време, по-рано днес, легендата на Манчестър Сити Серхио Агуеро официално оповести своето отказване от футбола. Както е известно, аржентинецът постъпи в болница на 30 октомври тази година, след като почувства „дискомфорт в гърдите” по време на равенството на Барселона с Алавес.

Впоследствие Агуеро премина обстойни медицински прегледи, след които бе обявено, че той ще бъде извън терените най-малко три месеца. Сърдечните му проблеми обаче явно са били далеч по-сериозни и той бе принуден да се оттегли от активна състезателна дейност.

Той се присъедини към „каталунците“ като свободен агент през лятото и записа едва 5 мача за тима, в които отбеляза 1 попадение. Отказването му обаче ще отвори сериозна дупка в атаката на отбора, тъй като новият треньор Шави Ернандес не смята да разчита на Люк де Йонг, докато Мартин Брайтуайт продължава да лекува контузия. По този начин единствената опция за нападението остава Мемфис Депай.

Според британското издание Обамеянг би бил идеален заместник на Агуеро, но високата му заплатата 350,000 паунда на седмица представлява голяма пречка пред каталунския клуб, който има дълг малко по-малък 1 милиард паунда. Барселона имаха интерес към габонеца и през лятото.

В същото време в Барселона планират три покупки от Челси, без това да навреди финансово на клуба, съобщава испанският „Marca“.

Защитниците Сесар Аспиликуета и Антонио Рюдигер са искани със свободни трансфери в края на сезона, като има план и за привличането на Кристиан Пулишич под наем през януари, тъй като няма средства за постоянна сделка.