В отбора на Барселона очакват Роналд Араухо и Гави да подпишат нови договори, което ще бъде сериозен удар за Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул. Контрактите и на двамата играчи изтичат в края на следващия сезон и трите клуба от Висшата лига имат интерес да ги привлекат това лято.

Ман Юнайтед и Челси бяха свързвани с трансфер на 22-годишния уругвайски централен защитник Араухо, докато Ливърпул е заинтересован да доведе на „Анфийлд“ 17-годишния испански халф Гави.

Английските тимове се надяваха, че „каталунците“ може да иска да продадат това лято преди да навлязат в последните 12 месеца от договорите си и да ги изпуснат без пари.

Сега обаче „Sport“ посочва, че от „Камп Ноу“ не са притеснени за бъдещето на играчите, тъй като са уверени, че ще се споразумеят за нови договори. Смята се, че преговорите с дуото са били ускорени на фона на интереса към тях от Англия.

Подновяването на контракта на Гави изглежда по-близо до приключване, но клубът вярва, че и нещата с Араухо ще имат позитивен завършек, допълва изданието. Очакванията са двамата да се обвържат с Барса до 2027 година.

Гави вече има 27 мача за Барселона през този сезон, като има на сметката си два гола и три асистенции. Араухо пък има 25 участия през кампанията, в които е вкарал три попадения.