Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд все още е голямото желание на Барселона през идния летен трансферен прозорец, твърди „Mundo Deportivo“. На „Камп Ноу“ знаят, че привличането на норвежеца ще бъде сериозно предизвикателство, но са готови да се борят и  не са се отказали.

Изданието съобщава, че „каталунците“ са обявили пред Борусия, че са готови да платят клаузата му за откупуване от близо 80 милиона евро. От Барса са заявили и пред самия Халанд, че са готови да му плащат значителна заплата, въпреки че признават, че няма да е със същите параметри като предлаганата от Манчестър Сити, който се счита за основен кандидат за подписа на норвежеца.

БГНЕС
84 снимки

Барселона се надява, че силата на техния спортен проект и възможността отборът да се гради около Халанд, ще изиграят ключова роля при избора му на нов клуб.

„Блауграна“ победи Реал Мадрид, друг кандидат за норвежеца, с 4:0 на „Сантиаго Бернабеу“ през уикенда и е очевидно, че вървят в правилната посока под ръководството на Шави Ернандес. Остава само да видим дали Халанд ги определя като най-добрата опция пред себе си за постигане на своите цели.