Наставникът на Барселона Роналд Куман обмисля дали да не се откаже от идеята за привличане на нов централен защитник през зимата, пише „Sport“. Причината за това е доброто включване в първия състав на младия талант от школата Оскар Мингеса.

„Каталунците“ имат трудности в отбрана, а освен това са преследвани и от контузии. В един момент отборът дори остана без нито един здрав централен бранител. Затова за Куман приоритет в зимната селекция бе привличането на играч за тази зона, като първият му избор бе Ерик Гарсия от Манчестър Сити.

Сега обаче нидерландецът е сменил позицията си, като може да остави привличането на Гарсия за лятото, когато договорът му с „гражданите“ изтече и той стане свободен агент.

Кадровите проблеми в отбраната на Барса позволиха на младока Оскар Мингеса да се включи в първия състав и той показа доста добри игри до момента. В трите мача, в които той бе на терена, отборът не допусна нито един гол. Именно поради тази причина Куман е склонен да не привлича нов централен бранител, а да продължи да налага 21-годишния талант.