Отборът на Ливърпул обмисля да направи сериозен трансферен удар за младата звезда на Барселона Гави, като се възползва от финансовите проблеми на испанския тим. Настоящият договор на 17-годишния халф изтича през лятото на 2023 година, а от „Камп Ноу“ отчаяно искат да го обвържат с нов контракт.

Старши треньорът Шави Ернандес желае да изгради нов отбор около полузащитника, но сега може да се изправи срещу угрозата да го загуби заради интереса на големите европейски клубове.

Според „El Nacional“, Ливърпул е готов да предложи на Гави договор на стойност от 3 милиона британски лири годишно, двойно повече от това, което Барселона може да си позволи. „Червените“ са готови да му дадат и 8 милиона паунда бонус при подписването на контракта.

Изданието добавя, че Гави има клауза за откупуване на стойност от около 42 милиона паунда, която Барса иска да увеличи значително. Спекулира се, че тя би станала 1 милиард евро, ако се разберат за нов договор с младока.

Наскоро „Marca“ съобщи, че приоритетът на „каталунците“ сега е да обвържат с нови договори както Гави, така и защитника Роналд Араухо.

Гави изигра 26 мача през този сезон и отбеляза гол през уикенда при победата с 4:2 над Атлетико Мадрид, където отправи целувки към феновете на домакините на „Камп Ноу“.