Голмайсторът на Тотнъм - Хари Кейн, е все по-близо до исторически трансфер м Байерн Мюнхен, като се очаква срещата между изпълнителния директор на баварците - Ян-Кристиан Дрийсен, техническия директор Марко Непе и президента на „шпорите“ - Даниел Леви, да премине по план в понеделник.

Байерн е убеден, че може да се постигне споразумение, въпреки че клубовете имат доста различия по отношение на цената на 30-годишния нападател. Германският шампион вероятно ще предложи около 75 милиона паунда (88 милиона евро), което те смятат за огромна сума за играч, който има договор за още една година, пише Daily Mail.

Треньорът на Байерн - Томас Тухел, е поставил привличането на централен нападател като свой приоритет №1, тъй като Садио Мане ще премине в саудитския в Ал Насър за сумата от 30 милиона евро. Кейн е кандидат №1 и самият той иска да се присъедини към германския шампион, но Леви иска за своята звезда 90 милиона паунда (105 милиона евро).

Байерн обаче е обнадежден в ситуацията с Кейн, който е готов да напусне Лондон и не показва желание да подпише нов договор с Тотнъм.

Дори да му остава само още една година от договора му, сумата необходима за привличането на на Кейн на „Алианц Арена“, почти сигурно би счупила трансферния рекорд на германския клуб. Френският защитник Лукас Ернандес в момента е на върха на тази класация, след като беше закупен от Атлетико Мадрид за сумата от 80 милиона евро през лятото на 2019-а година от тогавашния треньор Нико Ковач. Това лято френският бранител беше продаден на Пари Сен Жермен за 45 милиона евро.