Германският шампион Байерн Мюнхен става все по-уверен, че привличането на Хари Кейн ще бъде успешно. Sky Sports в Германия съобщава, че изпълнителният директор на баварския клуб - Ян-Кристиан Дреезен и техническият директор Марко Непе няма да пътуват на предсезонното пътуване на клуба до Япония, тъй като искат да проведат официални разговори с ръководството на „шпорите“.

Смята се, че лондончани вече са отхвърлили две оферти за Кейн, тъй като английският тим държи да получи поне 100 милиона евро за своя нападател.

Твърди се, че Кейн не желае да подпише нов договор, което означава, че може да напусне като свободен агент след края на новия сезон. Собственикът на Тотнъм - Джо Луис, е обезпокоен от този сценарий и е обявил на президента Даниел Леви да продаде 29-годишния играч, ако не подпише нов контракт.

Има също така твърдения, че Пари Сен Жермен може да се включи в надпреварата предвид ситуацията с Килиан Мбапе, но Sky в Германия смята, че Байерн не са обезпокоени от този факт и смятат, че са фаворит за привличането на английския голмайстор.