Ръководството на Байерн Мюнхен е информирало колегите си от Барселона, че не желае в евентуална нова оферта за Робърт Левандовски да бъдат включвани бонусни плащания, а желанието на баварците е цялата сума за нападателя да бъде платена наведнъж.

Баварците са изразили притеснения около дългосрочните перспективи пред каталунците, намеквайки, че очакват евентуален фалит на гранда. Различни медии в Германия твърдят, че шефовете на германския шампион са готови да разгледат оферта на стойност 50 милиона евро за поляка. 

Gulliver/GettyImages
20 снимки

До този момент от “Алианц Арена” отказаха три оферти за Левандовски, като последната такава бе на стойност 40 милиона евро плюс още 5 млн. Под формата на допълнителни плащания. 

Байерн започва подготовка следващия понеделник (12-и юли), но в последните дни се засилиха спекулациите, че нападателя може да бойкотира предсезонната подготовка на баварците в опит да осъществи натиск към ръководството да бъде продаден. Той направи нещо подобно през 2013-а, когато Борусия (Дортмунд) отказа да го пусне именно на “Алианц Арена”.