Представители на Арсенал се готвят да летят за Италия, за да се опитат да осигурят трансфера на крилото на Ювентус Деян Кулушевски. „Артилеристите“ са свързвани с 21-годишния футболист от известно време, особено след като игровото му време в Юве намаля значително.

Според „La Repubblica“ представители на „артилеристите“ ще летят до Италия, тъй като шефовете на Арсенал искат форсират трансфера на Кулушевски. Мениджърът Микел Артета се надява тимът да привлече шведа за сумата от 25 милиона плюс паунда плюс 4,2 милиона бонуси. Въпреки това се смята, че Ювентус ще държи да получи около 34 милиона паунда, за да го продаде.

Шведското крило взе участие в 66 мача за италианския гранд от дебюта си през 2020 година, като отбеляза осем гола и направи девет асистенции. Той обаче започна в само четири от 16-те мача на тима в Серия А. Твърди се, че най-добрият млад играч в Серия А за сезон 2019/2020 иска да бъде ключов играч в клуба, както беше миналия сезон под ръководството на Андреа Пирло.

Кулушевски взе участие в 47 двубоя във всички турнири под ръководството на италианеца, който беше уволнен и заменен от Алегри през лятото след само един сезон начело.

Въпреки че се очаква от Юве да поискат само пари в брой за шведския национал, се говори, че „артилеристите“ обмислят да предложат на „биаконерите“ интересна размяна. Според информациите, ако Кулушевски замине за „Емиратс“, то рекордната покупка на Арсенал Николас Пепе ще се отправи към Ювентус.

Освен с нападателя на Юве, Арсенал също е свързван с трансфер на крилото на Брюж Ноа Ланг. Лондончани обаче ще бъдат изправени пред конкуренция от страна на Милан, за да спечелят подписа на крилото.