В отбора на Арсенал са уверени, че ще успеят да привлекат звездата на Брайтън Ив Бисума. 24-годишният халф все още има две години от договора си с „чайките“, но изглежда, че ще напусне това лято на фона на интерес от редица клубове от Висшата лига, пише „Daily Star“.

Евертън, Уест Хeм и Тотнъм са отправили запитвания, но изглежда, че Арсенал е на фаворит за подписа на малиеца. Смята се, че мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета е голям почитател на Бисума  и вярва, че би се превърнал в идеалния партньор за Томас Партей.

Бъдещето на Артета на „Емиретс“ обаче е под съмнение, тъй като тимът не се представя добре в първенството, където се намират на деветата позиция, а също така паднаха с 1:2 в гостуването си на Вилареал в първия полуфинал  Лига Европа.

Изданието обаче твърди, че дори испанецът да бъде уволнен през лятото, от Арсенал все пак ще искат да подпише с Бисума след отличния му сезон в отбора от Южна Англия.

Брайтън плати 15 милиона паунда, за да го привлече през 2018 година от Лил, като очакванията са сега да поискат двойно по-голяма сума, за да се разделят с него.

Отборът на Ливърпул също се интересува от Бисума, тъй като "червените" ще търсят заместник на напускащия Джорджиньо Вайналдум.