В офисите на Арсенал все още не са постъпвали официални оферти за нападателя Алексис Санчес, чийто договор изтича в края на сезона. Това заяви мениджърът на „топчиите” Арсен Венгер.

Венгер отрече за скандал между Санчес и отбора

Чилийският национал е свързан с редица отбори, които смятат да се възползват от положението му ако не през зимния трансферен прозорец, то поне със сигурност през лятото.  Преди началото на кампанията 29-годишният футболист бе близо до трансфер в Манчестър Сити, който пропадна в последния момент. Дори сега „гражданите” изглеждат като основния кандидат за подписа му, особено в светлината на контузията, която техният нападател Габриел Жезус получи.

На „Емиратс” има още двама играчи, които са в положението на Санчес – това са плеймейкърите Месут Йозил и Джак Уилшър. Въпреки това Венгер настоява, че още няма получени писмени предложения за когото и да е от тях.

Венгер изуми: Бъдещето на Алексис не е мой проблем

„Никой не се осъществявал контакт с нас, не. Ще се опитаме да задържим и тримата, но много пъти вече отговарях на този въпрос”, коментира Венгер.

„Към момента е най-добре да не говорим чак толкова много, а да се концентрираме върху предстоящите мачове.”

„Клубът много пъти е губил големи играчи и винаги е съумявал да отговори подобаващо. Бележити фигури са си тръгвали оттук, така че Арсенал винаги ще бъде в силна позиция на този фронт. Очевидно е обаче, че искаме да задържим най-добрите си футболисти.”

Алексис Санчес отказал предложението на ПСЖ

„Докато няма подпис черно на бяло, не можем да кажем нищо. Ако няма подпис, си затваряш устата и обявяваш сделката, едва когато всичко е готово. Нещата са точно толкова прости”, допълни Венгер.