Лестър Сити е отклонил предложение от Манчестър Сити за своя бранител – Чаалар Союнджу. Офертата на актуалния шампион на Англия е била на стойност 38 милиона паунда за услугите на турския бранител.

Защитникът, който бе закупен през 2018-а година при „лисиците”, а от този сезон е неизменен титуляр, се справя по феноменален начин за тима на Брендън Роджърс и набързо стана обект на интерес от големите отбори в страната. Сити, от своя страна, пък се проваля в защита през кампанията след напускането на Венсан Компани, а контузията на Аймерик Лапорт през август допълнително усложни ситуацията за Хосеп Гуардиола.

Според редица английски медии, Лестър Сити е отказал конкретно предложение от Сити за своя футболист, след като би се разделил с него, само ако някой клуб предложи 60 милиона британски лири за турския национал.

По-рано през месеца Роджърс потвърди, че Лестър няма да се раздели с нито един свой футболист, стига бордът да не е доволен от даденото предложение.

Заедно с бившия играч на Манчестър Юнайтед – Джони Еванс, Союнджу регистрира осем „сухи мрежи” за Лестър през този сезон.