Кристиано Роналдо почти сигурно ще си тръгне от Висшата лига, ако напусне Манчестър Юнайтед. „Sun“ твърди, че Наполи остава заинтересован от нападателя, който може да е близо до напускане на „Олд Трафорд“ след изцепката му срещу Тотнъм миналата седмица.

Източници, близки до португалската звезда, казват, че неговото обкръжение са проучвали възможността да го пратят в други клубове от Висшата лига, включително Челси, Нюкасъл Юнайтед и Арсенал. Но и трите отбора считат 37-годишният играч за твърде рискована инвестиция.

Завръщането му в Италия също вече е на масата, след като Роналдо спечели две титли за три години с Ювентус. Вчера обаче се появиха информации, че Наполи продължава да се интересува от петкратния носител на „Златната топка“.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

„Челси се интересуваха от Роналдо през лятото, но той вече не е в техния радар. Арсенал и Нюкасъл осъзнават качеството, което той би внесъл в отбора, за да им помогне да постигнат амбициите си. Но и двата клуба се тревожат за по-широкото въздействие, което пристигането му може да има. Най-вероятната му дестинация сега е Италия. Наполи проявяваше интерес към Роналдо през лятото и все още е запален по идеята да го вземе в състава си. Привличането му ще бъде стъпка, която смятат, че ще помогне да спечелят титлата в Серия А и да направят пробив в Шампионската лига. Но това ще се сведе до това дали клубът може да отговори на сериозните му финансови изисквания“, казва близък до Юнайтед източник.

В момента най-високо платеният играч в тима на Лучано Спалети е полският национал Пьотр Зиелински, който прибира по 90 хиляди паунда всяка седмица. За сравнение Роналдо печелеше по 480 хиляди паунда на седмица, когато се върна в Юнайтед през 2021-а година. Неуспехът на „червените дяволи“ да се класират за Шампионската лига този сезон доведе до намаляване на заплатата му с 25 процента и сега португалецът получава седмична заплата от 360 хиляди паунда. Смята се обаче, че той е готов да намали дори още възнагражданието си, за да премине в Наполи. 

Междувременно тази сутрин трябва да се е състояла срещата между Ерик тен Хаг и Кристиано Роналдо, след която мениджърът на Манчестър Юнайтед ще реши дали да върне португалеца в първия отбор.