Бащата на Ерлинг Халанд - Алф-Инге, ще има решаваща роля в това кой ще бъде следващият клуб на неговия син. Бившият норвежки защитник ще се включи сериозно в директните преговори с клубовете, които се интересуват от 21-годишния Ерлинг, когато клаузата в договора му влезе в сила, която позволява на младия нападател да напусне Борусия Дортмунд за около 68 милиона паунда през лятото.

„Mirror“ пише, че това може да увеличи шансовете на Хосеп Гуардиола да примами Халанд в Манчестър Сити и да изпревари конкуренцията в лицето на Реал Мадрид, Барселона, Ливърпул и Пари Сен Жермен.

Суперагентът Мино Райола е официален представител на играча. Не е тайна обаче базираният в Монако италианец се скара зрелищно с мениджъра на Сити, когато обвини Гуардиола, че се държи със Златан Ибрахимович като „куче“ по време на съвместния им престой в Барселона.

И макар Сити да не смятат, че това би било спънка в опитите им да привлекат Халанд, тъй като на „Етихад“ търсят заместник на Серхио Агуеро, в клуба имат добри отношения с бащата на нападателя.

В Реал Мадрид пък искат да оформят атомно дуо с Халанд с Килиан Мбапе, който може да напусне Пари Сен Жермен без пари, когато договорът му изтече през лятото. На „Парк де Пренс“ обаче виждат норвежкия национал като идеален заместник на Мбапе, докато Барселона също търси естествения наследник на Лионел Меси. Ливърпул на Юрген Клоп също е свързван с играча от доста време насам.