Продължава бъдещето на десния бек на Нюкасъл Юнайтед Киърън Трипиър, както и това на нападателя Калъм Уилсън, да бъде неясно. Според The Telegraph, „свраките“ ще блокират всеки опит дуото да напусне този месец. В последните 48 часа Нюкасъл отказа оферта от Байерн Мюнхен направи оферта за Трипиър и предложение от Атлетико Мадрид за Уилсън.

Смята се, че 33-годишният Трипиър е изкушен от идеята да се присъедини към съотборниците си в английския национален отбор Хари Кейн и Ерик Дайър в Мюнхен. Журналистът на Sky Germany - Флориан Плетенберг, също коментира ситуацията с десния бранител.

„Това е много заплетена ситуация. Той все още е цел на Байерн Мюнхен, но няма пробив в преговорите между Байерн и Пари Сен Жермен за Норди Мукиеле (б.р. – той е първа цел за баварците, а Трипиър резервен вариант). Байерн настоява го иска под наем с опция за неговото откупуване, но ПСЖ иска тя да бъде задължителна клауза, така че на този етап сделката за Мукиеле е близо до провал и това е причината Трипиър да е в радара на Байерн“, заяви Платенберг пред изднието.

„Но не всеки от шефовете на клуба е убеден в Трипиър. Той е на 33 години. Със сигурност е много гъвкав, опитен е, но не е много евтин. Доколкото разбирам, той взима заплата от около 7-8 милиона евро бруто на година. Нюкасъл пък иска около 13-14 милиона евро. Идеята на Байерн е да не харчи толкова много пари за Трипиър, макар че той си остава опция за тях. Имаме информация, че е постигнато устно споразумение в събота сутринта и играчът има много голямо желание да се присъедини към Байерн, като двата клуба продължават преговорите“, допълва журналистът на Sky Germany“.